Acord de cooperare semnat între patru confederaţii patronale est-europene, la Cluj-Napoca

Acord-de-cooperare-semnat-între-patru-confederaţii-patronale-est-europene-Cluj-Napoca

Acord de cooperare semnat între patru confederaţii patronale est-europene, la Cluj-Napoca

Cele mai reprezentative confederații patronale est-europene din România, Ungaria, Slovacia și Polonia au constituit, vineri, 09.02.2018, la Cluj-Napoca, Alianţa patronală a ţărilor est-europene cu scopul reprezentării intereselor mediului de afaceri în raport cu conducerea UE.

 

 

 

Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca într-o conferinţă de presă că acordul este o ocazie pentru companiile din cele patru ţări de a închega afaceri şi de a aborda proiecte europene deosebite.

 

„Este o zi istorică pentru mediul de afaceri din România, după semnarea documentelor de constituire a Alianţei patronale a ţărilor est-europene, membre UE, de către VOSZ, Employers of Poland, EAS şi UNPR, cele mai reprezentative confederaţii patronale din Ungaria, Polonia, Slovacia şi România. Acestea au stabilit că, prin semnarea acordului, vor putea să-şi unească forţele pentru a reprezenta, cât mai eficient, interesele mediului de afaceri din cele patru ţări în raport cu conducerea UE. Alianţa trebuie să aibă o voce unitară şi puternică în raport cu Bruxelles-ul, precum şi cu mediul de afaceri din orice altă ţară a lumii. Este o ocazie pentru companiile din cele patru ţări de a închega afaceri şi a aborda proiecte europene deosebite”, a spus Lucian.

 

Preşedintele UNPR a subliniat că municipiul Cluj-Napoca nu a fost ales întâmplător ca loc de semnare al acordului, capitala Transilvaniei fiind un exemplu pentru România şi Europa pentru ceea ce înseamnă evoluţia culturii româneşti şi a mediului economic.

 

 Acord de cooperare semnat între patru confederaţii patronale est-europene Cluj-Napoca 3

Acordul de cooperare semnat de cele patru confederaţii patronale prevede, printre altele, şi cooperarea transfrontalieră pentru atragerea de fonduri europene în vederea finanţării unor proiecte regionale. De asemenea, va oferi posibilitatea celor aproximativ 52.000 de firme membre a celor patru confederaţii de a interacţiona rapid şi eficient pe platforma comună de comunicare şi business care va fi realizată.

 

Ca observatori la semnarea acordului au participat reprezentaţii celei mai mari confederaţii patronale din Germania, BVMW, care reuneşte peste 600.000 de întreprizători cu 11,5 milioane de angajaţi.

 

Acord de cooperare semnat între patru confederaţii patronale est-europene Cluj-Napoca 2

Sursă: mediafax.ro