Mobilitate urbană

MOBILITATE URBANĂ

mobilitate-urbana-1

Mobilitate publică și stații de încărcare electrică

Pentru mobilitate publică există soluții de transport și încărcare cu energie electrică a mijloacelor de transport public, a autoturismelor, a bicicletelor și mopedelor electrice în stații de încarcare publică și privată.

Dimensionarea surselor și pozițiilor stațiilor electrice este un factor critic în creșterea utilizarii acestor tehnologii.

Pentru a crea cadrul potrivit în utilizarea sistemelor de transport cu alimentare electrică este nevoie de o dimensionare realistă pentru dezvoltarea zonelor de transport, a poziționării stațiilor de încarcare și asigurarea încărcării corecte a rețelei de distribuție a energiei.

Soluții pentru mobilitate publică:

  • stații de încărcare electrică în zonele cu potențial turistic ridicat trebuie să asigure atât alimentare pentru biciclete și mopede electrice, cât și pentru autoturisme electrice
  • transportul public utilizând autobuse de dimensiuni reduse și sisteme de încărcare rapidă
  • dimensionarea rețelei pentru acoperirea punctelor de încărcare poate fi dificilă o dată ce zona de interes este într-o zonă turistică, amenajată.

Toate aceste soluții depind de alimentarea cu energie electrică și locația acestora.

 

Utilizând un sistem de stocare a energiei din surse regenerabile cât și acoperirea vârfurilor de consum în cazul stațiilor de alimentare electrice de tip Fast Charge, oferă o soluție stabilă cu o durată de viață lungă, nefiind afectată de numărul de cicluri de încărcare și descărcare ca și sistemele convenționale.

De asemenea, această soluție este deja implementată în alte locații în Europa.

mobilitate-urbana-2