Sistem de degivrare

SISTEM DE DEGIVRARE

 

 

Sistemul de încălzire pentru exterior este compus din plasa din fibră de sticlă pe care sunt fixati rezistorii din Fibră de Carbon cu învelis din silicon special. Sistemul poate fi realizat la comandă, cu dimensiunile personalizate sau se poate opta pentru module prefabricate. Modulele au o lățime standard de 50 cm și 5 variante de lungimi. Fiecare element este dotat cu conectori speciali (înalt izolati – IP68), care permit o instalare ușoară și rapidă, chiar și pentru neprofesioniști.

 

Elementele de degivrare modulare sunt soluția ideală pentru îndepărtarea gheții și a zăpezii de pe alei pietonale, rampe de acces auto, trotuare etc.

Sistem-de-degivrare-fibra-de-carbon-0

Sistem de degivrare fibra de carbon (3)

 

   

 

 Elementele modulare de încălzire pot fi ușor adaptate la rampe și trotuare de dimensiuni diverse și datorită cablului flexibil din zona conectorilor modulelele pot fi utilizate și pe trasee curbe.

 

Cablurile prelungitoare sunt utilizate pentru conectarea elementelor încălzitoare între ele în situația în care există obstacole care nu permit o conectare directă.

 

Elementele se pot instala în ciment, sub asfalt, sub dale de ciment sau din piatră etc.

 

Automatizarea sistemului poate fi efectuată cu ajutorul unui kit ice detector compus dintr-o unitate de control, un senzor de detectare a temperaturii și umidității și un senzor de gheață/zăpadă.

INSTALARE

 

 

Elementele de degivrare se unesc între ele prin intermediul conectorilor speciali IP68 și/sau a cablurilor de extensie. Alimentarea cu electricitate se face cu ajutorul cablului de alimentare dotat cu conector la un capat. Conexiunea sistemului la rețeaua electrică trebuie efectuată de către personalul specializat.

 

 

Instalarea în șapa de ciment:

Plasa degivrantă poate fi instalată în șapa de ciment, pentru păstrarea ei la o înălțime anume se poate utiliza o plasă metalică sudată. Plasa degivrantă trebuie instalată la o adâncime de circa -5/6 cm față de nivelul pardoselii finite. Panourile degivrante vor fi separate între ele în cazul în care există rosturi de structură.

 

 

 

Instalarea plasei peste o plasă metalică sudată:

Recomandăm instalarea plasei degivrante peste plasa metalică și fixarea de aceasta cu coliere de plastic. Plasa metalică poate fi fixată (5/6 cm sub nivelul pardoselii finite) cu ajutorul unor distanțieri.

 

 

 

Instalarea sub plăci ceramice sau dale:

Plasa degivrantă se așează peste o suprafață de suport (în general ciment), iar pentru păstrarea nivelului este indicată crearea de spații în ciment în care se introduc conectorii. Plasa se fixează cu un strat subțire de ciment sau adeziv pentru a proteja cablurile încălzitoare pe parcursul aplicării plăcilor ceramice sau a dalelor.

x1 Sistem de degivrare fibra de carbon plasa sub ciment

x2 Sistem de degivrare fibra de carbon plasa sub dale

x3 Sistem de degivrare fibra de carbon plasa sub asfalt

CARACTERISTICILE SISTEMULUI PERSONALIZAT

Sistem de degivrare fibra de carbon (1)

 

 

Plasa degivrantă în variantă personalizată poate avea forme și dimensiuni diferite, adaptate la fiecare proiect în parte.

 

 

Puterea poate varia între 140 și 250 W/m2. Fiecare modul individual dotat cu alimentare poate avea o putere de până la 2800 W (elementele mai mari se divid în mai multe părți). Aceste elemente nu au nevoie de conector și sunt echipate cu cablu de alimentare de tip FG7 cu o lungime stabilită în faza de proiect.

Sistem de degivrare fibra de carbon (2)