Încălzire ACM

ÎNCĂLZIRE ACM

01-kerberos-png

Sistemul Kerberos realizeaza incălzirea apei calde menajere folosind energia electrică produsă de panourile fotovoltaice direct în rezistența electrică a boilerului.Sistemul Kerberos asigură utilizarea maximă a energiei generată de modulele fotovoltaice și reduce la minim consumul de energie din rețea printr-un sistem inteligent de control a încălzirii apei. Acest nivel de eficiență este obținut datorită unei tehnologii avansate pentru controlul puterii optime (MPPT – Maximum Power Point Tracking ).

CUM FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL KERBEROS?

graf1

Echipamentul Kerberos folosește curentul continuu produs de panourile fotovoltaice direct în rezistența electrică a boilerului.

graf2

Prin tehnologia MPPT (maximum power point tracking)-controlul puterii optime-Kerboros asigura:utilizarea maximă a energiei generata de modulele fotovoltaice.

graf3

Reduce la minim consumul de energie din retea,controlând puterile de productie și crescând astfel producția totală.

graf4

 

Printr-o operare simplă și intuitivă, cu afisaj touch screen, sistemul Kerberos are o serie de funcții programabile și statistici.

graf5

Kerberos este un sistem minimalist ca și implementare. Modulele fotovoltaice sunt conectate la unitatea de comandă doar prin două cabluri electrice flexibile de 4-6mm2.

graf6

Mic și compact, echipamentul Kerberos nu ocupă mult spațiu, având dimensiunile de 40x32x11 cm.

graf7

De asemenea Sistemul Kerberos poate fi instalat pe sisteme de boilere electrice deja existente, făcându-se doar mici modificari pe partea electrică a boilerului.

graf8

 

Costurile operationale sunt aproape zero.

graf9

Sistemul Kerberos este independent – nu necesită conectarea la rețeaua electrică pentru a fi folosit (ideal în cazul caselor de vacanță izolate).

graf10

Producția nu este afectată de temperatura exterioară sau de sezon. Singurul factor de care depinde este perioada de iluminare – iarna ziua fiind mai scurtă.

MODELE DE SISTEME KERBEROS

Sistemele Kerberos sunt formate:

 

  • dintr-un sistem de producție fotovoltaica cu putere de 1,5 / 2,0 kW (6/8 panouri fotovoltaice policristaline de 260W, structură de prindere pe acoperiș pentru țiglă ceramică sau metalică, cablu, mufe)

  • Echipamentul Solar Kerberos

  • Boiler cu capacitate de 100-250l si rezistență electrică de 2,0 – 2,5 kW

Kerberos 250.B

250b

Acest model este ideal pentru un consum moderat, pentru o familie de 2-3 persoane.

Kerberos 250.S

250s

Avantajul acestui model este acela că energia care nu este folosită pentru încălzirea apei poate fi stocată într-un acumulator.

Kerberos 320.H

320h

Acest model poate folosi un boiler pentru încălzirea apei menajere și un boiler pentru încălzirea apei într-o piscină. Sau poate fi folosit într-o casa cu un consum foarte mare, unde sunt instalate două boilere.

Kerberos 320.B

320b

Acest model este ideal pentru un consum mediu-mare, pentru o familie de 4 persoane.